عجباوي إبداع بلا حدود

مرحبا بك عزيز الزائر نتمنى لك أوقاتاً سعيدة معنا وأن نزداد شرفا بخدمتك ولا تنسى التسجيل معنا لتستفيد بكل جديد

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

عجباوي إبداع بلا حدود

مرحبا بك عزيز الزائر نتمنى لك أوقاتاً سعيدة معنا وأن نزداد شرفا بخدمتك ولا تنسى التسجيل معنا لتستفيد بكل جديد

عجباوي إبداع بلا حدود

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

تبادل تجاري - ثقافي - فني - خدمات عامة



نرحب بكل الزائرين ... ونتمى لكم قضاء وقت ممتع معنا ... يملأه الحب والود ... والاستفادة المتبادلة بيننا علميا وعمليا ..... 
يسعدنا تسجيلكم معنا ومشاركتنا .... وشعارنا دوما
(( نحب الخير لكل الناس .. مهما اختلفت الألوان والديانات والأجناس ))

سوق تجاري وخدمات متكاملة
بيع - شراء - خدمات

دخول

لقد نسيت كلمة السر

المواضيع الأخيرة

» أفضل خدمة VPN تطبيق Iwasel
طريقه الديك الرومى روستو فى الفرن  Emptyالخميس 03 مايو 2018, 10:07 pm من طرف بسمة ورد

» عرض اكوابيورويل
طريقه الديك الرومى روستو فى الفرن  Emptyالسبت 27 أغسطس 2016, 1:58 pm من طرف aquapurewell

» #اكوابيورويل
طريقه الديك الرومى روستو فى الفرن  Emptyالأحد 06 ديسمبر 2015, 2:21 pm من طرف aquapurewell

» العرض المميز
طريقه الديك الرومى روستو فى الفرن  Emptyالخميس 15 أكتوبر 2015, 11:54 am من طرف aquapurewell

» البرنامج المحاسبي العربي (المحاسب المسلم) الاصدار العاشر عربي وكامل 100%
طريقه الديك الرومى روستو فى الفرن  Emptyالثلاثاء 07 يوليو 2015, 1:12 am من طرف moustafa

» فانوس رمضان 50 سم
طريقه الديك الرومى روستو فى الفرن  Emptyالجمعة 12 يونيو 2015, 2:15 pm من طرف 3jabawi

» فانوس رمضان للأطفال 20سم
طريقه الديك الرومى روستو فى الفرن  Emptyالجمعة 12 يونيو 2015, 2:07 pm من طرف 3jabawi

» فانوس رمضان 20 - 30 - 50 سم
طريقه الديك الرومى روستو فى الفرن  Emptyالجمعة 12 يونيو 2015, 1:58 pm من طرف 3jabawi

» فانوس رمضان 30 سم
طريقه الديك الرومى روستو فى الفرن  Emptyالجمعة 12 يونيو 2015, 1:50 pm من طرف 3jabawi

» كوبون خصم 50% على برنامج أى سيلز لفترة محدودة
طريقه الديك الرومى روستو فى الفرن  Emptyالأربعاء 08 أبريل 2015, 1:13 pm من طرف سارة بيشو

» ستاند مكتب أكريليك 6مم حفر وتقطيع ليزر
طريقه الديك الرومى روستو فى الفرن  Emptyالأحد 05 أبريل 2015, 4:30 am من طرف 3jabawi

» واجه باب شركة ديكور - حفر وتقطيع ليزر
طريقه الديك الرومى روستو فى الفرن  Emptyالأحد 05 أبريل 2015, 4:26 am من طرف 3jabawi

» مقلمة مكتب - حفر وتقطيع ليزر
طريقه الديك الرومى روستو فى الفرن  Emptyالأحد 05 أبريل 2015, 4:24 am من طرف 3jabawi

» وراقة مكتب - حفر وتقطيع ليزر
طريقه الديك الرومى روستو فى الفرن  Emptyالأحد 05 أبريل 2015, 4:24 am من طرف 3jabawi

» علبة كروت مزدوجة - حفر وتقطيع ليزر
طريقه الديك الرومى روستو فى الفرن  Emptyالأحد 05 أبريل 2015, 4:23 am من طرف 3jabawi

وظائف متوفرة



عجباوي في دول العالم

زوارنا من (707 مدينة)
من الدول الآتية حتى الآن
1 مصر
2 المملكة العربية السعودية
3 الجزائر
4 الأردن
5 فلسطين
6 المغرب
7 العراق
8 الإمارات العربية المتحدة
9 اليمن
10 (لم يحدد)
11 الكويت
12 عمان
13 الولايات المتحدة الأمريكية
14 سوريا
15 إسرائيل
16 السودان
17 تونس
18 ليبيا
19 البحرين
20 قطر
21 لبنان
22 المملكة المتحدة
23 ألمانيا
24 اليابان
25 البرازيل
26 إيطاليا
27 فرنسا
28 كندا
29 السويد
30 هولندا
31 ماليزيا
32 روسيا
33 أستراليا
34 موريتانيا
35 الصين
36 إيران
37 اسبانيا
38 بلجيكا
39 تركيا
40 أوكرانيا
41 الهند
42 سويسرا
43 الدنمارك
44 باكستان
45 اليونان
46 النمسا
47 النرويج
48 سنغافورة
49 بولندا
50 اندونيسيا
51 السنغال
52 قبرص
53 الفلبين
54 رومانيا
55 فيتنام
56 جنوب أفريقيا
57 جمهورية التشيك
58 جورجيا
59 كينيا
60 الصومال
61 أفغانستان
62 الأرجنتين
63 بلغاريا
64 جيبوتي
65 أيرلندا
66 تايلاند
67 روسيا البيضاء
68 هونج كونج
69 سري لانكا
70 فنزويلا
71 أنغولا
72 كوت ديفوار
73 فنلندا
74 المجر
75 أيسلندا
76 مولدوفا
77 البرتغال
78 ألبانيا
79 أرمينيا
80 البوسنة والهرسك
81 بوروندي
82 بروناي
83 الكاميرون
84 كولومبيا
85 كوستاريكا
86 جمهورية الدومينيكان
87 استونيا
88 غانا
89 كوريا الجنوبية
90 يتوانيا
91 اتفيا
92 موناكو
93 مالي
94 ماكاو
95 موريشيوس
96 نيجيريا
97 نيوزيلندا
98 بيرو
99 رينيون
100 صربيا
101 سلوفينيا
102 تايوان

تابعنا على الفيس بوك

عجباوي Twitter

counter

عدد ضيوفنا حتى الآن


    طريقه الديك الرومى روستو فى الفرن

    3jabawi
    3jabawi
    مشرف عام
    مشرف عام


    عدد المساهمات : 749
    نقاط : 28323
    السٌّمعَة : 0
    تاريخ التسجيل : 29/12/2009
    العمر : 46

    طريقه الديك الرومى روستو فى الفرن  Empty طريقه الديك الرومى روستو فى الفرن

    مُساهمة من طرف 3jabawi الإثنين 02 أبريل 2012, 4:14 am

    السلام عليكم ورحمه الله وبركاته


    الديك الرومى روستو فى الفرن


    المقادير
    ديك رومى بحجم مناسب (حوالى 7 كيلو)-بصل مقطع شرائح رفيعه - عصير 5
    ليمونات - عصير برتقاله - 4 فصوص مستكه - 4 ورقات لاورو - 5 فصوص حبهان -
    ملح - فلفل اسود - نصف ملعقه صغيرة قرفه
    3 شرائح جزر



    الطريقه
    التتبيل
    من قبلها بيوم
    نغسل الديك الرومى جيدا ونتركه يتصفى
    نحضر التتبيله
    ندعك البصل الشرائح مع الملح والفلفل والقرفه جيدا ونضيف عصير الليمون والبرتقال
    ناخد الديك ونتبله من كل الجهات وبين الجلد واللحم فى الصدر ومن قلبه ...نضع داخله ورقتين لاورو وفصين مستكه و3 فصوص حبهان
    نضعه فى وعاء عميق مقلوب على وجهه يعنى الصدر لاسفل ليتشرب جيدا من التتبيله


    ثانى يوم
    نشيل الديك من التتبيله ونصفيه من السوائل
    ونشيل كل البصل اللى على جلدة من برة
    فى صينيه واسعه نسخن سمن ومعه فص مستكه لتشويح الديك
    نبدا نشوح الديك فى السمن من كل الجهات ومن عند الرقبه
    بحيث ياخد لون جميل من كل الجهات بالتساوى
    الخطوة دى مهمه جدا جدا فى قفل مسام الديك والحفاظ على طراوة لحمه فى
    السوا فى الفرن وايضا بتخلى مافيش اى زفارة ولا اى شىء مش مرغوب يطلع منه





    نحضر صينيه الفرن اللى هانسوى فيها الديك
    تكون صينيه حجمها مناسب وعاليه الحواف
    نبطنها بالفويل
    نضع فيها فصين مستكه وفصين حبهان وورقتين لاورو وبصل مقطع شرائح ومدعوك بالملح والفلفل والقرفه وعصير ليمون


    نضع فوقها الديك بعد ما شوحناه ونضع على صدر الديك على العظمه المرتفعه
    منه 3 شرائح جزر وذلك حتى لا يلتصق جلد الديك بالفويل ولما نيجى نفتح عليه
    الجلد يتقطع والمنظر النهائى يكون مش جميل ...
    مهم جدا ان الديك يستوى ويفضل سليم من برة ...لا يتكسر من الوسط ولا جلدة يتقطع


    نضع نصف كوب ماء فى الصينيه ونغطى الصينيه بالكالمل بالفويل
    نضعها على البوتاجاز لتبدجا تغلى
    ندخلها الفرن على حرارة 220 مئويه اسفل الفرن



    مهم جدا
    علشان نعرف سوا الديك
    كل كيلو جرام من الديك محتاج نصف ساعه سوا فى الفرن
    يعنى الديك اللى وزنه 7 كيلوجرام محتاج 3 ساعات ونصف فى الفرن
    لكن لاننا مغطيينه بالفويل فالحرارة بتكون محكمه داخله فبنقلل نصف ساعه من اجمالى الوقت المطلوب للسوا فى الفرن
    يبقى محتاجين 3 ساعات فى الاجمالى



    كل نصف ساعه نفتح على الديك ونشربه من السوائل اللى بتنزل منه.....ليه؟
    اولا: علشان يفضل لحمه طرى وجلدة ما يتقطعش
    ثانيا : علشان يتشرب بالطعم من السوائل دى ويكتسب لون جميل .



    بعد مرور ساعتين ونصف
    نكشف الفويل من على الديك
    نتركه يكمل نضجه فى النصف ساعه الاخيرة وهو مكشوف
    الخطوة دى مهمه علشان جلدة يبقى كرانشى ولونه محمر وجميل
    بعد نهايه النضج ممكن تفتحى له الشوايه على خفيف لزيادة تحمير الوجه حسب رغبتك


    طلعيه من الفرن
    انقليه بحرص على صينيه تانيه


    غطيه على خفيف بالفويل و ثقبى الفويل ثقوب كتير بالسكين علشان البخار يطلع
    علشان ما الديك يبطل نضج وكمان يحافظ على جلدة كرانشى ... واتركيه يهدا
    من حرارة الفرن



    الديك الرومى لا يقطع ابدااااا وهو ساخن حتى لا تخرج منه سوائل ويجف لحمه
    الديك بيكون كامال النضج تماما بععد الفترة الكبيرة دى فى السوا فى الفرن
    لكن طبيعه لحم الديك كدة ان بيبقى فيه سوائل شفافه وهو ساخن فلو قطعناه
    وهو ساخن هاتخرج السوائل دى وبيفقد الكثير من طعمه المميز و يجف
    لكن لما ننتظر لحد ما يبقى فاتر هاتلاقى السوائل دى نشفت واحتفظ الديك بطراوة اللحم ومذاقه رائع


    ننتظر الى ان تفتر حرارة الديك يعنى ممكن نضع يدنا عليه يكون فاتر

      الوقت/التاريخ الآن هو الخميس 16 مايو 2024, 3:47 pm